Gyermekjóga

A gyermekjóga játékos formában javítja a testtartást, segíti a gyerekek immunrendszerének erősödését. Fejleszti a figyelmet, koncentrálóképességet és érzelmi intelligenciát. Kiegyensúlyoz, oldja a stresszt.


A gyermekjóga célja gyermekeink testi-lelki egészségének megalapozása és megőrzése. Mindezt játékosan, élvezetes formában, a gyerekek életkori sajátosságait maximálisan figyelembe véve teszi.

Különböző testgyakorlatokat végzünk, melyek javítják a testtartást, erősítik az immunrendszert, növelik a vitalitást.

Gyakoroljuk a helyes légzést, amely oldja a feszültségeket, nyugalommal és energiával tölt fel. A foglakozások szerves része a relaxáció, mely kiegyensúlyozottabbá teszi a gyermekeket. A koncentrációs gyakorlatok a tanulásban segítenek.

A jóga változatos gyakorlatsora együttesen azzal a bensőséges hangulattal, ami kialakul egy-egy foglalkozáson, segíti a résztvevők érzelmi intelligenciájának fejlődését. Türelmesebbé, együttműködőbbé tesz. Mivel érzelmi életünk kiegyensúlyozása jó közérzetünk feltétele, fontos az ehhez szükséges figyelmet és fegyelmet már gyerekkorban megalapozni. A gyermekjógában könnyedén, vidám hangulatban gyakoroljuk mindezeket.

Az egészséges életmódra nevelés mellett célom a gyerekek lelki harmóniájának segítése, pozitív értékrend gyakorlása.

Minden érdeklődőt szeretettel várok: Marika